HISTORIA

BIGGO MUSIC BAND


  Det nya ombildade BIGGO MUSIC BAND kommer att åka ut på en riksomfattande turné med en helt ny idé våren och hösten 2023.
  Leif ”Biggo” Birgersson ville gärna göra en hyllningskonsert till en av våra stora och folkkära artister Jerry Williams! Nu har det
  blivit verklighet. Så denna gången blir det inte enbart ”Ljuva 60-tal”, utan musik från Jerrys 50-talsfavoriter, fram till hans egna original-hits från 1960-talet till 2000-talet.


  Leif ”Biggo” Birgersson
  började sin musikaliska bana för många år sedan. Midsommarafton 2021 firade han 70 år som “scenarbetare”. Han har således spelat och underhållit sin publik i hela sitt liv. Nu är 2023 på gång och Biggo spelar fortfarande på som om ingenting hänt!
  1965 gjorde han massor av spelningar med Cool Candys från Lidköping.
  Under 70-talet spelade han med ett av Sveriges största band – TÖTAS, som i genomsnitt spelade cirka 300 dagar om året runtom i Sverige.
  Biggo gjorde sitt allra första TV-program redan 1967, som husband till Röda Fjädern i Skövde. Sedan har det bara rullat på med bl a Bingolotto fyra lördagar i rad när programmet startade, ett antal skivinspelningar, 1:a på Svensktoppen 1980, samt massor av list-placeringar i de nordiska länderna.

  2022 firade han 10-årsjubileum genom att åka ut på turné med sitt Biggo Music Band & Ljuva 60-tal.
  “Sveriges bästa 60-tals-show”, enligt publiken...


  2023 åker alltså Biggo och hans nya Music Band ut med en hyllnings-konsert under namnet “A Tribute To Jerry Williams”, med massor av bra låtar från hela Jerrys långa karriär!

  Som “Jerka” brukade säga:
  ”NEVER TOO OLD TO ROCK”.

  Ingen blir någonsin för gammal för bra rock ́n ́ roll!
  Till den kommande “speciella” Jerry-turnén 2023 har Biggo fått med sig frontmannen, sångaren och gitarristen


  Nils “Nisse” Runeson

  från 60-talsbandet THE HITTILLS, som han kollade på när Live Nations konsert “Hits of The Sixties – Sweden Concert Tour”, med Clabbe, Beatlesbandet Liverpool och The Hittills featuring.

  Little Mike Watson, kom till Vara Konserthus i november 2008. The Hittills har även haft 35 egna fullsatta popkonserter i Hässleholm Kulturhus, Ystad Teater och
  Kristianstads Teater i Skåne sen 2001.
  Runeson blev upptäckt redan 1973 av Benny Andersson och Stikkan på Polar Music. Det resulterade i en kritikerrosad debut-LP 1974.
  På 70-talet skrev han även låtar till Lill-Babs, Lena Andersson, Svenne & Lotta och Jerry Williams(!).

  Runeson har också varit med i den svenska Melodifestivalen två gånger med de egna låtarna “Oh Juicy” (1975)
  och “Värmen som du gav” (1983).


  NOT: För de som är lite nyfikna, så finns det ett antal The Hittills- och Nils Å. Runeson-musikklipp på YouTube.

  Bilderna ovan är på bandets medlemmar fram till 2022.

  Bilden ovan är på bandets medlemmar i starten 2012.